Čajové nakupování

24.02.2010 20:20

Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Auria.cz

Vybral jsem celkem deset zajímavých vzorků tea artů, zelených, černých,oolongu,červených a puerh čajů, u kterých se myslím na chvíly zastaví te.
 
 

Balení

Velice mě potěšilo použití speciálních neprodyšných a zatavených obalů. Jsou z 99% inertní, a pokud kupujete dražší sorty čaje, tak jsou podle mne nezbytností. Jestli se vám někdo bude pokoušet prodat drahý čaj v obyč papírovém pytlíku, tak mu jej laskavě obratem vysypte na hlavu. Čaj může velice snadno ztratit ze svých kvalit nebo se kontaminovat okolními pachy.

Doprava


Čaj
byl dodán do druhého dne od podání objednávky Přepravní službou České pošty.O poslání čaje se dozvíte sms a mailem. zásilku pak můžete i sledovat na webu České pošty.
Baliček byl úhledně zabalen a obsahoval krom objednaného čaje také vzorky čaje jako příjemný bonus :)



10 čajů z Auria.cz

 
lun wu
cena za 1 ks 26,-kč
gyokuro
cena za 50g 336,-kč
Aki bancha
cena za 50g 60,-kč
long jing
cena za 25g 100,-kč
assam
cena za 50g 112,-kč
nepal
cena za 50g 150,-kč
puerh yunnan
cena za 100g 119,-kč
sencha
cena za 50g 105,-kč
ti gua in
cena za 7g 35,-kč
yunnan
cena za 50g 80,-kč
 
 

Na závěr

Z desítky vzorků vyzdvihuji japonský zelený čaj Aki Bancha , a jako celkového vítěze mé ochutnávky označuji vznešenou čínskou Dračí studnu. Kvalita všech byla na vysoké úrovni
.
 
Čaj a antioxidanty
 
 
Čaj a zejména jeho méně fermentované varianty (čaje zelené, bílé, žluté) obsahují spoustu antioxidantů ze skupiny flavonidů a polyfenolů. Katechiny, které patří pod flavonidy jsou dávány do spojitosti se zpomalováním rakovinného bujení a s jeho prevencí, stejně tak jako s antioxidačními a detoxikačními účinky pro lidský organismus. Řada výzkumů probíhá a ještě určitě probíhat bude, ale nám to mlže být i tak jedno protože kromě účinků na zdraví je dobrý čaj především zážitek pro naše smysly.
 
Pokud čaje pořádně neznáte a holdujete jiným kofeinového potěšení, doufám, že jsem ve vás rozvinul alespoň malý zelený čajový lístek. Považujete-li se za čaje znalé, těším se na vaše postřehy, případně tipy a zkušenosti v komentářích
 
veškeré čaje můžete objednat zde: https://www.auria.cz/
 
Autor: Aleš Bednář Foto: Auria.cz
Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.