Výroba čaje

15.11.2009 09:12

 

 

Stejně jako je například obilí surovinou pro různé druhy pečiva, jsou listy čajovníku výchozí surovinou pro různé druhy čaje. Podle použitého výrobního postupu je dosaženo různých chutí, vůní i fyziologických účinků. Podle způsobů zpracování jsou čaje děleny do základních skupin (výrobních druhů):
čaj černý - plně fermentovaný
čaj zelený - nefermentovaný
čaj žlutozelený - polofermentovaný
čaj bílý - vysoce kvalitní nefermentovaný

 

Zpracování na černý čaj

Zpracování na zelený čaj

Zpracování na oolong

Zpracování na bílý čaj

 

Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.