Archiv článků

26.11.2009 15:38
  Yerba maté jsou vysušené, lehce pražené a rozemleté lístky a stonky Cesmíny paraguayské. Pěstování těchto stále zelených keřů je populární v několika zemích Jižní Ameriky, především však v argentinské provincii Misiones.   Pokusy pěstovat yerbu jinde na světě...
26.11.2009 15:36
  Misiones je rozlohou nevelká provincie, ležící na severovýchodním okraji Argentiny. Patří mezi nejchudší, ale zároveň nejkrásnější oblasti země. Je doslova rájem pro milovníky přírody. Zejména majestátné vodopády Iguazú jsou svou rozlohou a mohutností úchvatnou...
26.11.2009 15:32
  Projekt Čajové ráje Vám postupně představí prostřednictvím českého cestopisného dokumentárního cyklu skutečné mekky čajomilců - oblasti, kde tradičně vzniká kvalitní produkce čajů, továrničky a lidi, kteří se na jejich pěstování a zpracování podílejí, film...
17.11.2009 21:37
Recenze na knihu Příběh čaje z časopisu Dotek č. 2/2003 Únorové vydání měsíčníku Dotek se celé zabývá čajovou tématikou. Rozhodli jsme ještě s dalšími milovníky čaje, že upozorníme na nejnovější knihu o čaji tímto způsobem - každý, a bude nás více z celé ČR - sdělí něco ze svých dojmů. Myslím,...
17.11.2009 21:25
formát knihy: A4 počet stránek: 400 počet ilustrací: 507 maloobchodní cena: 999 Kč POZOR: akční nabídka firmy Kosmas: 849,- Kč - objednat Pro slovenské zájemce je zde knihkupectví Martinus. Příběh čaje - anotace Velká obrazová publikace, v níž čtenář nalezne nespočet zajímavostí o čaji, o jeho...
17.11.2009 21:14
Následující rozlišení termínů používaných pro popis kvality lístků čaje nevychází z žádné mezinárodně uznávané normy. Norma ISO 6078 sice slovníček těchto termínů definuje, nicméně dodržována není. Následný přehled je dílem obchodní praxe. Toto rozlišení tudíž není vyčerpávající a někdy může být i...
17.11.2009 21:10
Co je to fermentace? Všechny druhy čaje se vyrábějí z lístků rostliny - Camellia sinensis. Rozdíly jsou jsou způsobeny různou metodou zpracování, zejeména oxidací. Fermentace znamená kvašení, což je proces, který v čaji ani vzdáleně neprobíhá. Ve skutečnosti se jedná o oxidaci polyfenolů - špatně...
15.11.2009 13:58
      pravý čínský - z mladých lístků si můžete vařit vlastní zelený čaj. který kromě jiného napomáhá i k redukci váhy.  NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Čajovník je stále zelený subtropický až tropický keř. Listy má tuhé, kožovité, kopinaté, v mládí na rubu světlé. Plody jsou...
15.11.2009 09:18
Čajovník (Camellia sinensis) se pěstuje v tropických až subtropických plantážích do nadmořské výšky až 2100 m nad mořem. V čím větší výšce se pěstuje, tím menší je keř a sklizeň. Zato o to kvalitnější je čaj samotný. Nechává se dorůst do velikosti 1m pro jeho snazší sběr. Jeho listy jsou dlouhé od...
15.11.2009 09:16
„Čajovník je ušlechtilý strom jihu. Dorůstá výšky od jedné dvou stop až do výšky několika desítek stop. Při soutěskách v pohoří Pa roste dokonce čajový strom, jehož kmen sotva obejmou dva dospělí muži. Z něj se listí sklízí tak, že mu osekávají větve.“ Mistr Lu Jü To, čemu říkáme čaj, jsou usušené...
Záznamy: 11 - 20 ze 41
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.