Argentinská provincie Misiones

26.11.2009 15:36

 

Argentinská provincie Misiones Misiones je rozlohou nevelká provincie, ležící na severovýchodním okraji Argentiny. Patří mezi nejchudší, ale zároveň nejkrásnější oblasti země. Je doslova rájem pro milovníky přírody. Zejména majestátné vodopády Iguazú jsou svou rozlohou a mohutností úchvatnou podívanou a hlavním turistickým lákadlem provincie.

 

Také ostatní území je přímo protkáno řekami a říčkami vytékajícími z pohoří Sierra Misionera. Tierra roja, neboli červená země – jak provincii Argentinci přezdívají díky pro ni typické červené půdě - je domovem velkému množství rostlinných i živočišných druhů. Téměř 40 % její rozlohy
pokrývají původní lesy Selva Misionera. Vedle unikátní přírody jsou však Misiones zajímavé i svou historií. Španělští kolonizátoři se sem dostali po řece Paraná již počátkem 16. století. Mezi prvními Evropany zde byli především lovci otroků a misionáři.

 

Právě historie katolizace původních obyvatel jezuitskými misionáři je pro tuto provincii natolik charakteristická, že jí dala jméno. Na počátku šestnáctého století zde našli kolonizátoři energický, zdravím kypící domorodý národ Guaraní, který ovládal umění přežít v nebezpečném dešťném pralese. Domorodci je velmi vřele přivítali a podávali jim neznámý nápoj. Jakási povzbudivá síla zesláblé výzkumníky okamžitě probrala. Tak byla objevena jeho schopnost vyživovat tělo i mysl. Dnes je národním nápojem především Argentinců. Nazývají jej yerba maté.

 

Typickým nápojem Misiones je Yerba maté.

Tento lahodný silný čaj vás povzbudí a posílí. Zajímavý dokument o tomto nápoji vytvořil v rámci cyklu čajové ráje Tomáš Kubák.

 

Ukázku z dokumentu ke shlédnoutí a DVD k zakoupení naleznete ZDE.

 



Autor: taita2 zdroj :www.oblibeny.cz/

 

Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.