Čaj dodává energii a pomáhá všem, kteří studují nebo pracují dlouho do noci.

 

čaj a zdraví

Japonský zelený čaj je prevencí lékařství Podle Eisai (* 1), který přinesl buddhismus do Japonska v 12. století a napsal první japonský knihu o čaji, zelený čaj je vzácný lék pro zdraví a dlouhý život. Zelený čaj je bohatý na přírodní prvky a živiny, které jsou dobré pro zdraví. (* 1) Eisai...
Broskvovo-meruňkový čaj - Na mládí Pokud se sluníčko už dlouho na obloze neobjevilo, pomůže čajový punč ze sušených broskví a meruněk. Účinek: Oba tyto slaďoučké plody obsahují velké množství látek (karotinoidov), díky kterým se vaše pokožka i vlasy budou cítit jako na relaxačním pobytu. Tyto...
Zelený čaj obsahuje úctyhodně pestrý výběr látek, které si představíme v článku.     Třísloviny: K hlavním složkám náležejí třísloviny (taniny). Nejhodnotnější je zde skupina katechinů, které tvoří 50 procent obsažených látek zeleného čaje. Důležitý je z nich především...
Zelený čaj má stejně jako čaj černý původ v čajovníku. Liší se pouze tím, že neprochází procesem fermentace, takže při zpracování nedochází k chemickým změnám. Při procesu vadnutí vyloučené enzymy a fermenty jsou napařením zničeny. Proto se čajové lístky nezabarví červeně v odst...ínu mědi...
Čaj je odedávna považován za nápoj léčivý. Už staří Číňané, u kterých má tisíciletou tradici, ho používali např. k léčbě kožních onemocnění nebo ke zvyšování tělesné a duševní činnosti. Ačkoliv v Asii si na čaji pochutnávají již celá tisíciletí, Evropan jeho nezaměnitelnou chuť poznal teprve...
Rostlinný čaj Lapacho [lapačo] posiluje imunitu, působí preventivně v období chřipkových epidemií, je přírodním prostředkem s všeobecně léčivými účinky. Proto tento jihoamerický nápoj popíjíme zvláště od podzimu do jara, kdy je náš organismus vystaven chladnějšímu počasí a sezónním onemocněním....
  Řada studií prokázala, že strava výrazně ovlivňuje možnosti vzniku rakoviny. V řadě druhů zeleniny a ovoce byly identifikovány konkrétní látky s ochranným působením proti rakovině. Podle odborníků lze definovat složky, které blokují...
Zelený čaj má jemnou chuť a neobvyklou barvu zejména pro vyznavače černého čaje. Jeho chuť jim může připadat trpčí a slabě svíravá. Vyznačuje se však silnějším povzbuzujícím účinkem než čaj černý. Za to má, ale mnohem méně kofeinu a taninů. Zelený čaj: obsahuje látky, které účinně brání...
V zimním období se naše chuť přirozeně mění, místo zelených čajů popíjíme spíš čaje černé, více jíme, a také máme častěji chuť na horké a sladké. Lahodný sladký mléčný čaj možná znáte z čajovny pod názvem Yogi Tea, Dátá Masala anebo prostě jen "masala". Vydatný čaj s mlékem, cukrem a kořením Vám...
Zimní období je pro stále aktivního člověka a jeho organismus specifickou zátěží. Už jsme u lékařů čínské medicíny zjišťovali, jak se můžeme se zimou podle čínské medicíny lépe vypořádat .Nyní jsme oslovili experta na přípravu čaje, pana Jaromíra Horáka, a položili jsme mu několik otázek, které nám...
Záznamy: 1 - 10 ze 24
1 | 2 | 3 >>
Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.

Diskusní téma: Čaj a zdraví

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek