Brita filtry a konvice

12.11.2009 19:37

BRITA filtrace ve zkratce

BRITA filtrace ve zkratce

Proč mají čaj, káva a nápoje lepší chuť z filtrované vody?
Voda je velice dobré přírodní rozpouštědlo a napomáhá rozvinout aroma kávy a čaje. Množství dočasné tvrdosti vody (vodního kamene) má za následek nedostatečné rozvinutí aroma v těchto nápojích. Vyšší podíl vodního kamene ve vodě snižuje schopnost uvolnění aroma a naopak nižší podíl vodního kamene v pitné vodě zaručuje lepší rozvinutí aroma kávy a čaje, stejně je tomu tak u vařených pokrmů.

Jak pracuje filtr Maxtra?
Filtrační patrona Maxtra obsahuje iontoměnič (pryskyřici) a aktivní uhlí. Filtrace samotná se pak skládá ze čtyř kroků.

Krok 1: Intenzivní předfiltrace: jemný filtr
Voda protéká jemným síťovým filtrem

Krok 2: Filtrace na iontoměničích:
Pryskyřice redukuje vodní kámen (uhličitanovou tvrdost vody), hliník a některé těžké kovy (jako např. měď)

Krok 3: Filtrace na aktivním uhlí:
Aktivní uhlí radikálně redukuje látky, které mají negativní vliv na chuť a zápach vody, jako je chlór, organické nečistoty a některé pesticidy.

Krok 4: Intenzivní poslední stupeň filtrace
Speciální jemný filtr zadržuje směs částic.

Aktivní uhlí absorbuje chlór, pesticidy a organické nečistoty, zlepšuje chuť a odstraňuje nežádoucí pachy a zabarvení. Obsahuje také inhibitor, který zamezuje tvorbě a šíření bakterií. Iontoměnič (pryskyřice) redukuje vodní kámen a dále pak snižuje množství těžkých kovů, jako je hliník, měď a olovo.

Co je odfiltrováváno?
Aktivní uhlí absorbuje chlór, pesticidy a organické nečistoty, zlepšuje chuť a odstraňuje nežádoucí pachy a zabarvení. Obsahuje také inhibitor, který zamezuje tvorbě a šíření bakterií. Iontoměnič (pryskyřice) redukuje vodní kámen a dále pak snižuje množství těžkých kovů, jako je hliník, měď a olovo.

Jak dlouho trvá filtrace?
Filtrovací proces se čtyřmi úrovněmi filtrace trvá průměrně pouhou jednu minutu.

Jak často měnit filtrační patronu Maxtra?
Kvalita vody je rozdílná kraj od kraje a mnohdy i den ode dne na stejném místě. Tento střídající se efekt má pochopitelně vliv i na životnost filtrační patrony. Aby jste si mohli být jisti správnou filtrací, měňte filtrační patronu každé čtyři týdny. BRITA filtrovací konvice mají elektronický indikátor “Memo” nebo mechanický indikátor “Calendar” a vždy Vás upozorní na nutnost výměny patrony.

 

Podívejte se sami na ten rozdíl!
Voňavý šálek vašeho oblíbeného čaje nebo kávy je zážitkem pro všechny smysly. Pro perfektní vychutnání však nehraje klíčovou roli kvalita výchozích surovin. Pouze při použití správné vody se horké nápoje nebo připravená jídla stanou skutečnou delikatesou. To je okamžik, kdy nastupují filtry BRITA. Uvidíte, ucítíte a vychutnáte si ten rozdíl!

 

Každá voda je jiná
Vodárenské společnosti dodávají pitnou vodu jako základní potravinu. Je předmětem přísných kontrol a splňuje ty nejpřísnější normy. Bez ohledu na její původ má však pitná voda individuální vlastnosti, například různou tvrdost. Vařená voda by měla splnit speciální požadavky pro přípravu různých druhů čaje, káva i jídla.

A navíc, čaj nebo voda je z 98 % voda. Díky filtračním patronám BRITA budete mít vždy po ruce čerstvě připravenou upravenou vodu pro vaření. Nyní si můžete pochutnat na delikatesních potravinách a nápojích s plnou vůní, perfektní chutí a lákavým vzhledem.

 

Proč filtrovat vodu?
Tvrdá voda a káva nebo čaj spolu nejdou dohromady. Tvrdost vody (celková tvrdost) závisí na trvalé tvrdosti a na uhličitanové tvrdosti místní vody. Uhličitanová tvrdost vody se označuje jako vodní kámen. Při přípravě horkých nápojů zabraňuje rozvinutí jemného aroma. Rovněž je odpovědná za neatraktivní povlak na povrchu čaje. A kromě toho: Vodní kámen usazující se v rychlovarných konvicích tvoří nevzhledné a obtěžující nánosy.

zdroj :www.brita.net/cz/index.html?&L=22

Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.