Voda je dolezita

Marian 20.05.2011
Čaj by sa mal pripravovať zaliatím mäkkou vodou. Sú doložené postupy, kedy si Číňania zbierali dažďovú - tzn. mäkkú vodu na prípravu čaju. U nás máme veľmi tvrdú vodu a čaj pripravený z tejto vody je mierne zakalený a jeho chuť nie tak výrazná ako keď je pripravený z mäkkej vody. Mojim osobným a vyskúšaným riešením je použiť nízko mineralizovanú vodu určenú pre kojencov. Odporúčam všetkým tím čajomilom, ktorí sa trápia s tvrdou vodou.
No ako tvrdú vodu poznať? Ak sa Vám po 2 - 3 vareniach vody urobí v kanvici povlak vodného kameňa, tak je tvrdá - a riadne.

Přidat nový příspěvek

Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.