Žlutý čaj - Čínský čajŽlutý Čaj

       

Žlutý čaj je vzácnou a drahou čínskou specialitou a přesný výrobní postup je utajován. Žlutý čaj neprochází fermentací (podobně jako zelený nebo bílý čaj). Rozdíl je v tom, že se čajové listy nesuší rychle jako u zeleného čaje, ale pomalu a v silných vrstvách poměrně dlouhou dobu, přičemž jsou zakryty lněnou látkou, čímž žlutý čaj získává své mimořádné vlastnosti. Nálev má světlou, zlato-žlutou barvu a velmi zajímavou svébytnou chuť s medově nasládlým nádechem. Jako žluté jsou často prodávány i čaje, které tento název získaly jako čaje císařské, protože žlutá je tradiční císařská barva. Tyto čaje však jsou ve skutečnosti čaje zelené.
Příprava: 1 lžička na 1,5 dl vody, teplota vody 80 °C, louhování 3-5 min. Je možné opakovat za sebou až 3 nálevy.

 

Licence Creative Commons
Čaj Room, jejímž autorem je Aleš Bednář, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: cajroom.webnode.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/cz/.

"Čaj je unikátní tím, že ho vůbec nevyrábějí lidé, ale utváří a produkuje ho sama příroda,"

Čaj room is an information website (not only) about tea.We recommend just the products, which has been tested by ourselfs. Čajroom offers advertising only for a tea sample. We test the sample, make a photo of it, add your text and link and also express our own opinion and recommendation.